Proiecte

“Prin Arta catre Oamenii Deltei”

Coordonator:

Clubul Rotary Cetatuie, Cluj
Bld. 21 Decembrie, nr.104, Cluj-Napoca
Tel.: (+40) 722-269260
office@rotarycetatuie.ro
www.rotarycetatuie.ro
Conceptul:

Scopul proiectului este de a ajutora unii copii izolati si saraci din Delta Dunarii identificati prin intermediul Asociatiei Casiana (ONG crestin ortodox https://asociatiacasiana.ro/ )
Dunarea – Fluviul European al doilea ca marime din Europa ramane o matrice ce leaga arta si cultura a 10 tari Europene dar care poate si construi o punte de colaborare si legatura intre Cluburile Rotary limitrofe.
Patronaj:
Dinca Corneliu, Guvernator 2010-2011, District 2241

Initiator proiect:
Claudiu Presecan, RC Cetatuie, Cluj

Echipa manageriala:
Dan Dutu, Dan Nistor, Radu Taica, Viorel Bunea, Claudiu Presecan – RC Cetatuie, Cluj

Obiective:

“Prin Arta catre Oamenii Deltei” reprezinta un proiect social prin care mai multe Cluburi Rotary Dunarene inteleg ca prin manifestari de arte vizuale specifice sa ajute copii cu nevoi din Delta Dunarii.
Organizarea unui simpozion de arta (tabara de creatie) in Delta Dunarii la Sulina, in care artistii invitati din cele 10 tari dunarene pot sa aiba contact cu Delta Dunarii si sa propuna viziuni proprii, plastice asupra integului areal al Dunarii.
Organizarea mai apoi a unor expozitii itinerante cu vanzare / si licitatii (in orasele, tarile in care cluburile participante isi au sediul si daca acestea doresc sa se implice) avand ca scop final strangerea de fonduri.
Crearea unor mai stranse legaturi si parteneriate intre cluburile Rotary implicate in proiect.
Un dialog intre culturi, o mai buna intelegere a patrimoniului comun din spatiul Dunarean
Durata proiectului:
Perioada taberei de creatie: August – Septembrie 2012 (10 zile)

Realizarea:
Artisti din cele 10 tari Dunarene vor fi invitati pe baza de merit profesional in simpozion / tabara, unde vor avea timp sa creeze, sa interactioneze. Vor fi prezentate filme, diaporame cat si lecturi individuale ale artistilor (cu teme artistice si sociale, sau cu altele relevante obiectivului proiectului) diversi istorici de arta, curatori sau Rotarieni invitati. Lucrarile de arta creata in timpul taberei vor fi prezentate mai apoi atat in Cluj-Napoca cat si in orasele cluburilor partenere in proiect. Tiparirea unui catalog document al intregului proiect, cat si un film de prezentare. Filmul se va distribui cluburilor pentru a fi prezentat in cadrul sedintelor de club.

Despre autor

Avatar

admin

Lasa un comentariu