Despre noi

La 1 iunie 2001 pr. Ispas Romeo Gabriel a fost numit protoiereu al Protoieriei Tulcea. Din acel moment si in aceasta calitate tanarul preot (avea atunci 31 de ani) a initiat si desfasurat multiple activitati administrative, pastorale, culturale si sociale atat in cadrul Protoieriei Tulcea cat si in cadrul Parohiei Sfanta Treime unde slujeste din anul 1998 impreuna cu tatal sau.

Dupa amenajarea unui spatiu adecvat la sediul Protoieriei si-a inceput activitatea in iunie 2002 cantina sociala pentru copii „Sfantul Arhanghel Gavriil” si mai tarziu o a doua cantina sociala „Sf. Ap. Andrei” la Parohia Sfanta Treime”.

Pentru a veni in sprijinul acestor activitati dar si pentru a initia si coordona multe alte proiecte de natura sociala dar si culturala, pr. Ispas Romeo Gabriel, avand alaturi colaboratori cu aceleasi convingeri in ceea ce priveste rostul acestei vieti, a infiintat in anul 2005 un ONG prin sentinta judecatoreasca din 30.03.2005 dandu-i numele de „Asociatia Casiana”.

De ce Asociatia Casiana ?
Fiind o asociatie crestin ortodoxa si-a ales de la inceput un sfant ocrotitor de la care si-a luat si numele : Sfantul Ioan Casian. Este un sfant dobrogean care poate fi considerat un vrednic urmas al Sfantului Apostol Andrei prin viata sa si prin intreaga zestre spirituala pe care a lasat-o celor ce aveau sa-i urmeze in credinta.

Membrii fondatori. Alti membrii: Ispas Romeo Gabriel,Ispas Mircea,Petre Daniel, Pascale Adina – Mihaela,Poiana Eugenia,Postica Domnica, Sevastin Corneliu, Micu Claudiu Bogdan, Popa Nicolae

Consiliul director:

Ispas Romeo Gabriel – presedinte
Popa Nicolae – vicepresedinte  
• Micu Claudiu Bogdan – secretar
• Petre Daniel
• Sevastin Corneliu

Obiective generale

• punerea in practica a preceptelor evanghelice propovaduite de Biserica Ortodoxa Romana
• apropierea de Dumnezeu prin respectarea celei mai mari porunci: iubirea crestina
• organizarea de activitati si actiuni sociale si culturale care sa aduca nenumarate bucurii si multa lumina in sufletele semenilor si in special ale copiilor care au uitat sa zambeasca.